fredag 10 mars 2017

Patrik och Josefines bröllop på Pernmyrs gård!


Patrik och Josefine gifte sig på Pernmyrs gård i närheten av Kareby i slutet av juli i somras.
Jag och Josefine lärde känna varandra när vi hamnade i samma studiegrupp på introduktionskursen på lärarprogrammet och när Josefine frågade om jag kunde vara fotograf på deras bröllop tackade jag självklart ja. 

Dagen innan bröllopet var jag även med och stylade inför bröllopet och det var så roligt att vara med om den delen också. Pernmyrs gård ligger väldigt lantligt och själva festlokalen är en äldre ladugård där man haft kor. 

Det finns en del där korna stod i bås med foderbord och där hänger fortfarande kossornas namnskyltar kvar, superfint! 
Och så finns det en del som fungerat som ett stort höloft förr och det  används numera till att duka alla bord och sittplatser. På Pernmyrs gård finns också jättemycket gamla fina lantliga saker i ladugården som vi använde till styling, fina skyltar t ex och gamla spannar och emaljerade baljor att ha blommor i. 

Jag kan säga, utan överdrift, att när jag träffade Patrik och Josefine på denna vigselplats, för att planera inför fotograferingen, var jag helt lyrisk när jag lämnade gården! 

Och bröllopet blev verkligen så himla fint som man sett framför sig. Vi började vid middagstid med att fotografera porträtt och genomförde detta på olika fina ställen på gården. Vi var bl a på en äng framför en åker för att ta de sittande bilderna (även vigseln hölls på den här ängen) och  jag fotade även bröllopsparet i havreåkern. Det fanns också fina bakgrunder, såsom stora dörrar till ladugård, skjul och magasin. Vi tog också en del bilder i den gamla trädgården med äppelträd och bärbuskar. 
Förutom porträtten fotades vigsel, mingel, middag och fest och vi var med till sen kväll. Sen var det dags att dra oss hemåt, väldigt nöjda med dagen.